У знаменитому Каліфорнійському університеті в Берклі (США) вже в поточному семестрі з'явиться новий курс лекцій, в рамках якого студентів навчать премудрощам... успішної гри в стратегію реального часу StarCraft, повідомляє сайт GameSpot. 

Офіційний сайт ВНЗ цю інформацію не підтверджує, проте в Мережі є ресурс, на якому досить детально викладена програма курсу. Чи мають автори сайту відношення до університету, сказати складно. Не виключено, що вся інформація про ігровий курс лекцій (семінарів) - банальний жарт, хоча офіційні особи Каліфорнійського університету підтвердили, що отримали заявку на проведення занять по StarCraft в рамках програми DeCal, проте ця пропозиція ще не схвалена. 

Разом з тим курс по StarCraft в Берклі не така вже неймовірна затія. В університеті досить давно діє програма DeCal (Democratic Education at Cal), в рамках якої проводяться спонсоровані адміністрацією семінари, організовувані зазвичай самими студентами. Теми для обговорення можуть бути найнесподіванішими. Так, зараз в Університеті працюють семінари з кантонального діалекту китайської мови, творчості репера Тупака Шакура і швидкісній збірці кубика Рубіка. Раніше в рамках DeCal проводилися заняття з дизайну рівнів для онлайнового шутера Counter-Strike, історії електронних розваг і створенню сюжетів для комп'ютерних ігор.

Оценка - 1.0 (8)

2009-02-07 • Просмотров [ 2433 ]