У рамках професійного стандарту «Фахівець з інформаційних ресурсів» під інформаційними ресурсами мається на увазі веб-контент – текстовий, графічний і мультимедійний зміст веб-сайтів. Чинна версія професійного стандарту описує вимоги і рекомендації до виду професійної діяльності «Створення і управління інформаційними ресурсами мережі в Інтернет», основними цілями якої є: поширення інформації, реклама товарів і послуг, інформаційна підтримка бізнес-процесів підприємств, підвищення ефективності комунікацій із споживачами продукції, розвиток електронної комерції.

З розвитком нових веб-технологій, використання мобільних пристроїв, поширення систем доповненої реальності, реалізації концепцій семантичного веба, Інтернету речей тощо вимоги до фахівців в цьому виді професійної діяльності зростатимуть, можуть з'явитися чітко виражені спеціалізації.

У найближчій перспективі вид професійної діяльності повинен поповнитися новим рівнем – новою узагальненою трудовою функцією, пов'язаною з проектуванням складних інформаційних структур і веб-сайтів. Фахівці подібного рівня вже з'являються за кордоном і часто називаються «Інформаційними архітекторами». Зростання кількості веб-користувачів, інтернет-сайтів, товарів і послуг у веб- середовищі чинитимуть позитивний вплив на попит фахівців з інформаційних ресурсів і відповідний вид професійної діяльності.

Оценка - 1.0 (6)

2016-05-05 • Просмотров [ 1084 ]