У Харкові поставили новий пам'ятник. Біля входу до Харківського національного університету радіоелектроніки (ХНУРЕ) з'явився пам'ятник програмісту. Композицію під назвою "Студент" встановили на честь 80-річного ювілею університету, який відзначають на початку жовтня.

"На лавочці біля Харківського національного університету радіоелектроніки - "кузні "хакерів, комп'ютерників, системників і т.д., присів звичайний студент. Він щойно вийшов з пар. Він задумливий - можливо, він думає над новою програмою, яка затьмарить "Майкрософт", і він - майбутній український Білл Гейтс і засновник багатомільярдної корпорації... " - так описує композицію сайт ВНЗ.

Скульптурна композиція "Студент" виконана в класичному стилі. До композиції входять скульптура студента з відкритим ноутбуком на колінах, що сидить на лавці, ліворуч на лавочці лежить сумка з логотипом ХНУРЕ. Пам'ятник виготовлений із бронзи, довжина лавочки - близько 250 см, висота скульптури студента, що сидить, - 150 см.

Автор харківської композиції - Роман Блажко, дизайнер - Віктор Гончаренко. Встановили її на благодійні кошти та пожертвування. Офіційне відкриття пам'ятника відбудеться 8 жовтня.

У Харківському національному університеті радіоелектроніки навчається 12 тисяч студентів. ХНУРЕ має 9 факультетів і 30 кафедр.

Оценка - 1.5 (8)

2010-10-07 • Просмотров [ 2294 ]