З 8 по 11 квітня 2008 р. в Канаді (штат Альберта, м. Банфф) відбувся фінал 32-го командного Чемпіонату світу з програмування під егідою АСМ. У відбіркових турах чемпіонату 2008 р. стартувало 6700 команд з 1821 університету 83 країн світу, до фіналу було відібрано 100 команд. Найбільше представництво у США - 20 команд, 15 команд представляв Китай, 11 - Росія. Україну на змаганнях представляли 2 команди студентів Львівського національного університету імені Івана Франка та Вінницького національного технічного університету, кожна з яких складалася з 3 студентів.

У цьому сезоні перші три місця в Південно-Східному півфіналі чемпіонату світу зайняли українські команди, а команда Львівського національного університету імені Івана Франка - Білецький Василь, Коркуна Остап, Бабіля Руслан (науковий керівник Білецький Василь Миколайович), - вирішила всі 9 запропонованих завдань за 2 год. з відведених 5-ти, встановивши тим самим своєрідний рекорд півфіналів. І ось підтвердженням показаного в півфіналі високого класу команди став відмінний виступ у фіналі і золота медаль чемпіонату світу, яку отримав кожен член команди.

Студенти Вінницького національного технічного університету Білоус Дмитро, Козачук Андрій, Коржик Дмитро (науковий керівник Месюра Володимир Іванович) посіли 32 місце на змаганнях.

Студенти університетів Росії та США також вибороли золоті нагороди.

Оценка - 1.0 (11)

2008-04-16 • Просмотров [ 3382 ]