Голландський студент філософського факультету, якого виключили з університету через поганий запах ніг, добився в суді права відвідувати лекції. Судова тяжба тривала десять років. 

У 1999 році Теуніс Тенбрук (Teunis Tenbrook) був виключений з роттердамського університету "Еразм" (Erasmus University), оскільки студенти і професори постійно скаржилися на жахливий запах, що надходив від його ніг. Наголошується, що запах був настільки сильним, що ніхто не міг знаходитися з Тенбруком в одній аудиторії. 

Суддя, що розглядав справу, заявив, що студента все одно ніхто не мав позбавляти права на освіту, а тим, кому не подобаються неприємні запахи, суддя порадив "заткнути свої носи". 

Теуніс Тенбрук пояснив на судовому засіданні, що після заборони на відвідини лекцій він намагався самостійно займатися в університетській бібліотеці, щоб не відстати від програми, але незабаром його позбавили читацького квитка і перестали пускати в читальний зал. В цій ситуації є плюс і для університету: тепер студент поверне декілька десятків книг, які він так і не зміг повернути в бібліотеку. 

Керівництво навчального закладу після оголошення судового рішення заявило, що не перешкоджатиме студентам, що неприємно пахнуть, відвідувати лекції, проте введе систему штрафів для тих, хто нехтує особистою гігієною. Ймовірно, в першу чергу мали на увазі Теуніса Тенбрука.

Оценка - 1.0 (14)

2009-02-07 • Просмотров [ 2622 ]