На фіналі студентського чемпіонату світу зі спортивного програмування ACM ICPC (Association for Computing Machinery International Collegiate Programming Contest), який відбувся 5 лютого 2010 року, команда Київського національного університету імені Тараса Шевченка здобула комплект золотих медалей. Про це повідомив віце-президент фонду розвитку програмування "Нова ера" Руслан Бабіля.

Фінал світу з програмування проходив вже 34-й раз, зібравши 103 найкращі команди із 5 континентів світу у китайському місті Харбін. Цього разу Україну на фіналі світу представляли 2 команди: команда Київського національного університету імені Тараса Шевченка (у складі: Андрій Гриненко, Данило Нейтер, Владислав Симоненко) та команда Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" (у складі: Дмитро Джулгаков, Данило Бондарєв, Станіслав Черв’яков).

Команда Київського національного університету (КНУ) на фіналі світу зробила досить швидко 6 задач, завдяки чому посіла 4 місце у турнірний таблиці. За 4 місце команду нагородили Золотими медалями першості світу з програмування. Місця з першого по четверте включно нагороджуються золотими медалями Фіналу світу. Для того щоб потрапити на фінал, хлопці здобули друге місце на фіналі України, та переконливе перше місце на півфіналі світу.

Команда Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" (ХПІ) розв’язала на одну задачу менше, тобто 5, але трохи більше потратила на це часу, тому вони зайняли місце між 14 і 36 і були нагороджені дипломами за 14 місце на фіналі світу. Шлях цієї команди до фіналу світу включав 5 місце на фіналі України, та друге місце на півфіналі світу у Бухаресті.

Переможцем фіналу світу стала команда Шанхайського університету Цзяо Тун (Shanghai Jiao Tong University), яка зробила 7 задач дуже швидко. Ця команда тепер заслужено називається Чемпіоном світу з програмування 2010 року. Також золоті медалі отримали команди Московського державного університету (РФ), Національного тайванського університету та наша команда Київського національного університету ім. Т.Шевченка.

Команди із України вже більше ніж 10 років приймають участь у цих престижних змаганнях. До цього часу було здобуто тільки дві медалі. Бронзова медаль, здобута у 2003 році командою КНУ імені Тараса Шевченка, стала тоді першою медаллю для України. А у 2008 році сталась визначна подія – була здобута перша золота медаль представниками України. Це вдалось здійснити хлопцям із Львівського національного університету імені Івана Франка (ЛНУ) – Білецькому Василю, Коркуні Остапу та Бабілі Руслану. Отже тепер у активі представників України вже три медалі першості світу.

Оценка - 1.0 (11)

2010-02-10 • Просмотров [ 3115 ]